Служебен министър обяви прекрасна новина за българите.В интервю за “Денят на

...
Служебен министър обяви прекрасна новина за българите.В интервю за “Денят на
Коментари Харесай

Министър Стоянов обяви къде можем да пазаруваме най-евтино

Служебен министър разгласи прелестна вест за българите.

В изявление за “Денят онлайн ” по Нова нюз министърът на стопанската система и индустрията Никола Стоянов обясни по какъв начин хората ще могат да познаят питателните артикули с най-ниска надценка в комерсиалните вериги. Той сподели и по какъв начин ще наподобява етикетът, с който ще бъдат обозначени тези артикули. 

“Няма да са на обособен щанд, ще имат специфичен етикет. Търговците ще бъдат задължени да поддържат наличия ”, добави той. 

Законът за таван на надценките включва 17 групи храни, измежду които кашкавал, масло, бял самун и други “Наясно сме, че слагане на таван на надценките е административна интервенция в пазара. Имаме две цели: от всяка продуктова група да има един кашкавал, едно сирене, едно масло, които да са на в действителност търпими цени с надценка до 10% ”, посочи Никола Стоянов. 

Той разясни, че в дребните бакалии такива евтини артикули няма да има, защото ценообразуването се случва по различен метод. Стоянов акцентира, че санкциите за неспазване на закона ще са съществени. Ако търговците не приложат закона на процедура, те ще бъдат санкционирани с 2% от оборота им за миналата година. Санкциите за неподдържане на наличност на тези артикули пък варират сред 5 000 и 50 000 лв., написа novini.bg. 

Стоянов удостовери новината, че служебното държавно управление ще внесе бюджет при започване на май. Той посочи, че въвеждането на Данък " Свръхпечалба " не е наложително.  " Служебното държавно управление и все още съблюдава прецизна финансова дисциплинираност. Ограничават се разноски в администрацията. Замразени са заплати в бордове. Всичко се държи под надзор. Застъпваме над събираемоста. Още повече се ангажират всички органи със сивия бранш в България по този начин, че да се направи всичко допустимо, с цел да се усилят приходите в хазната. 20% е нарастването на събираемоста и то при доста висок растеж на износа, което води до по-малко Данък добавена стойност за страната, само че е хубаво, че българските компании печелят пазари. Това ще разреши на държавното управление да усили пенсиите с 12%, както и учителските заплати ", изясни министърът на стопанската система. 

" Служебното държавно управление ще предложи бюджет с недостиг 3% с разнообразни разновидности по какъв начин това да се случи, най-много в приходната част. Какво ще решат депутатите, е напълно различен въпрос. Данък “Свръхпечалба ” ще е един, само че не и първият вид, с цел да се доближи плануваният бюджетен недостиг. Докато я има тази политическа неустойчивост, ще има заплаха и за бюджета ", уточни още Никола Стоянов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР